Välkommen till en av Sveriges mest populära podcast inom självhjälp, psykisk hälsa och medvetenhet.

Lyssna in och följ podden för dig som vill få personlig utveckling, ökad medvetenhet och hållbara verktyg för ett ökat välmående och en rikare framtid.

Bli månadsgivare!

En podcast för alla.

Tillsammans med några av de främsta personerna, föreläsarna och experterna inom sina områden så delar vi nu viktig kunskap, information och erfarenheter kring personlig utveckling och mental hälsa där du får ta del av de främsta tipsen. Här får du som lyssnare ta del av intressanta, inspirerande och spännande podcastintervjuer varvat med kortare avsnitt av mig inom mental träning och meditationer.

Jag som driver podcasten heter Patrik Lexell, är certifierad mental tränare och diplomerad utvecklingscoach med en bakgrund inom HR, försäljning, skolvärlden och administration. Jag har en egen erfarenhet kring psykisk ohälsa, destruktiva beteenden och personlig utveckling där jag brinner för ett ökat välmående och en rikare framtid.

Lyssna och följ podden redan idag!

Bli månadsgivare!

Varje år drabbas tusentals personer utav psykisk ohälsa. Den psykiska ohälsan hos ungdomar och kvinnor har ökat de senaste 10 åren och de senaste siffrorna hämtade från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och försäkringskassan pekar på att över en miljon svenskar hämtade ut antidepressiva läkemedel under 2020. Mellan 12 – 17 procent av Sveriges invånare upplever att de känner sig stressade och över 40 procent av alla sjukskrivningar är relaterade till psykisk ohälsa och långvarig stress.

Podcasten ett medvetet sinne arbetar aktivt för att medvetandegöra den psykiska hälsan och hjälpa personer till ett ökat välmående och en rikare framtid. Ni får mer än gärna skicka in valfri gåva till podden för att vara med att stötta och bidra till att utveckla både podcast och bolag mot ett ökat välmående och en rikare framtid.

Swisha valfri summa och skriv ditt personliga meddelande till swishnummer: 123 242 18 16 där samtliga gåvor kommer att synliggöras.

Robinsonvinnaren 2022

Vinnaren av tv4 programmet Robinson 2022, Filip Johansson gästar podden. En podcastintervju om en djup inre resa och att hitta lycka i livet. Det är en öppen podcastintervju och ett varmt samtal där Filip berättar om hur han sökte sin mening i livet och hur man kan välja att följa sin egen väg i en värld där det är lätt att tappa bort sig själv.

Filip som har hittat till sina rötter och en finare plats berättar om livets upp- och nedgångar och vi pratar om att hantera dalarna samt hur vi kan bli mer minimalistiska i ett konsumtionssamhälle med begär, valmöjligheter och stress. Behöver vi verkligen allt som vi äger eller köper?

Alla har vi olika kamper i våra liv och här ser vi över hur vi kan bryta oss fria från press och förväntningar från andra och leva utifrån ett mer medvetet och fritt sinne.

Livet är som börsen och går upp och ned, här är rutinernas vikt när man når botten viktigare än mycket annat för att återfå balans och harmoni i vardagen.

Jag önskar dig en god lyssning och kom ihåg att följa, gilla och dela podden för att också bidra med att hjälpa mig och andra att göra podden mer synlig.

Lyssna in det senaste i podden.

Poddtoppen.

Ola Schenström

Podcastintervju med Ola Schenström som gästade podcasten Ett medvetet sinne, Ola är tidigare allmänläkare och idag en av Sveriges ledande expert inom mindfulness. I detta avsnitt djupdyker vi i ämnet mindfulness och ser över vilka vinster det kan ge och vad det kan tillföra världen.

Micke Gunnarsson

Podcastintervju med Micke Gunnarsson som gästade podcasten Ett medvetet sinne, Micke är en stor inspiratör inom sociala medier, där han dagligen berör tusentals person genom sitt unika sätt att sprida kärlek och kunskap. Följ med i ett värmande avsnitt om skolvärlden, föräldraskap och relationer.

Johan Bergstad

Podcastintervju med Johan Bergstad som gästade podcasten Ett medvetet sinne, Johan är leg. psykolog, föreläsare och fokusexpert. I detta avsnitt talar vi kring hans omtalade bok Hjärnfokus där vi bland annat går igenom hur hjärnan funkar, hur sociala medier påverkar oss, sömn, fokus och ADT.

Fredrik Sträng

Podcastintervju med Fredrik Sträng som gästade podcsten Ett medvetet sinne, Fredrik är en av Sveriges absolut främsta äventyrare genom tiderna. Det här är en berättelse om mod, risker och beslut. Följ med bakom kulisserna kring klätterolyckan på K2 där 11 personer miste sina liv och mycket mer.

Henrik Fexeus

Podcastintervju med mentalisten Henrik Fexeus som är en av Sveriges främsta kroppsspråksexperter. Här går vi igenom kroppsspråkets påverkan på oss själva och andra. Hur vi kan manipulera oss själva genom kroppen för att må bättre och hur vi kan läsa och förstå andras tankar och signaler.

Doctor Diamantis

En podcastintervju med Doctor Diamantis som är naprapat och läkare i kinesisk medicin. Lyssna in en existentiell självläkande upptäcktsresa där vi går igenom social status, tillhörighet och identiteter. Vi tittar in i själen och utforskar egot, ying och yang för ett medvetet sinne.

Stephanie Pizzignacco

Podcastintervju med vinnaren av elitstyrkans hemligheter 2022, Stephanie Pizzignacco. Här får du lyssna in ett avsnitt kring anorexia, livet som elitgymnast, brandman och hur man bygger sin mental styrka för att ta sig igenom svåra utmaningar och rädslor i livet.

Henrik Wiman

Podcastintervju med psykologen och canceröverlevaren Henrik Wiman som tar med oss på ett öppet samtal kring all form av ångest och ångesthantering. Saknad mening, press och stress i vardagen kan leda till utanförskap, isolering och psykisk ohälsa. Här höjer lägstanivån.

Guidad meditation

En guidad meditation på svenska för muskulär avspänning. Avslappning, återhämtning och mental hälsa är en viktig del i livet, Patrik Lexell är mental tränare och med detta podcastavsnitt får du som lyssnar scanna in och lösa upp onödiga spänningar för att få mer energi och balans.

Samarbete och kontakt.

Vill du veta mer eller komma i kontakt med mig och podcasten ett medvetet sinne? Följ länkar nedan så synkar vi. Jag ser fram emot att höra från dig inom snar framtid!