En av Sveriges populäraste podcast inom psykisk hälsa, självhjälp och medvetenhet.

Lyssna in och följ podden för dig som vill få personlig utveckling, ökad medvetenhet och hållbara verktyg för ett ökat välmående och en rikare framtid.

Lyssna och följ nu!

Finns där poddar finns.

0
Lyssnare.

Nu kan du gästa podden!

En podcast för alla.

Tillsammans med några av de främsta personerna, föreläsarna och experterna inom sina områden så delar vi nu viktig kunskap, information och erfarenheter kring personlig utveckling och mental hälsa där du får ta del av de främsta tipsen. Här får du som lyssnare ta del av intressanta, inspirerande och spännande podcastintervjuer varvat med kortare avsnitt av mig inom mental träning och meditationer.

Jag som driver podcasten heter Patrik Lexell, är certifierad mental tränare och diplomerad utvecklingscoach med en bakgrund inom HR, försäljning, skolvärlden och administration. Jag har en egen erfarenhet kring psykisk ohälsa, destruktiva beteenden och personlig utveckling där jag brinner för ett ökat välmående och en rikare framtid.

Lyssna och följ podden redan idag!

Ta chansen att gästa podden!

Vill du gästa podden?

Har du eller känner du någon som har en inspirerande berättelse, viktiga tips eller något värdefullt att dela med omvärlden? Från januari 2023 har du chansen att delta och höras i podden ett medvetet sinne genom att spela in och skicka ditt bidrag på valt ämne inom psykisk hälsa, personlig utveckling och ökat välmående till info@ettmedvetetsinne.se

  • Spela in en ljudfil i god kvalité
  • Ett avsnitt på max 10 – 15 minuter
  • På ett ämne inom hälsa och välmående
  • Skicka med en kvalitativ omslagsbild
  • Skicka med beskrivande text
Lyssna in det senaste i podden.

Robinsonvinnaren 2022

Vinnaren av tv4 programmet Robinson 2022, Filip Johansson gästar podden. En podcastintervju om en djup inre resa och att hitta lycka i livet. Det är en öppen podcastintervju och ett varmt samtal där Filip berättar om hur han sökte sin mening i livet och hur man kan välja att följa sin egen väg i en värld där det är lätt att tappa bort sig själv.

Filip som har hittat till sina rötter och en finare plats berättar om livets upp- och nedgångar och vi pratar om att hantera dalarna samt hur vi kan bli mer minimalistiska i ett konsumtionssamhälle med begär, valmöjligheter och stress. Behöver vi verkligen allt som vi äger eller köper?

Alla har vi olika kamper i våra liv och här ser vi över hur vi kan bryta oss fria från press och förväntningar från andra och leva utifrån ett mer medvetet och fritt sinne.

Livet är som börsen och går upp och ned, här är rutinernas vikt när man når botten viktigare än mycket annat för att återfå balans och harmoni i vardagen.

Jag önskar dig en god lyssning och kom ihåg att följa, gilla och dela podden för att också bidra med att hjälpa mig och andra att göra podden mer synlig.

Följ podcasten!

Podcasten ett medvetet sinne bjuder på podcastintervjuer, guidade meditationer på svenska, mental träning, personlig utveckling och ökad medvetenhet.

Du får mer än gärna följa, gilla och dela dina tankar för podden på bland annat Apple Podcast för att bli en del av visionen och utvecklingen av Ett medvetet sinne som har fokus på att göra världen till en bättre plats. Varmt välkommen och stort tack för ditt bidrag!

Poddtoppen.

Ola Schenström

Podcastintervju med Ola Schenström som gästade podcasten Ett medvetet sinne, Ola är tidigare allmänläkare och idag en av Sveriges ledande expert inom mindfulness. I detta avsnitt djupdyker vi i ämnet mindfulness och ser över vilka vinster det kan ge och vad det kan tillföra världen.

Micke Gunnarsson

Podcastintervju med Micke Gunnarsson som gästade podcasten Ett medvetet sinne, Micke är en stor inspiratör inom sociala medier, där han dagligen berör tusentals person genom sitt unika sätt att sprida kärlek och kunskap. Följ med i ett värmande avsnitt om skolvärlden, föräldraskap och relationer.

Johan Bergstad

Podcastintervju med Johan Bergstad som gästade podcasten Ett medvetet sinne, Johan är leg. psykolog, föreläsare och fokusexpert. I detta avsnitt talar vi kring hans omtalade bok Hjärnfokus där vi bland annat går igenom hur hjärnan funkar, hur sociala medier påverkar oss, sömn, fokus och ADT.

Fredrik Sträng

Podcastintervju med Fredrik Sträng som gästade podcsten Ett medvetet sinne, Fredrik är en av Sveriges absolut främsta äventyrare genom tiderna. Det här är en berättelse om mod, risker och beslut. Följ med bakom kulisserna kring klätterolyckan på K2 där 11 personer miste sina liv och mycket mer.

Henrik Fexeus

Podcastintervju med mentalisten Henrik Fexeus som är en av Sveriges främsta kroppsspråksexperter. Här går vi igenom kroppsspråkets påverkan på oss själva och andra. Hur vi kan manipulera oss själva genom kroppen för att må bättre och hur vi kan läsa och förstå andras tankar och signaler.

Doctor Diamantis

En podcastintervju med Doctor Diamantis som är naprapat och läkare i kinesisk medicin. Lyssna in en existentiell självläkande upptäcktsresa där vi går igenom social status, tillhörighet och identiteter. Vi tittar in i själen och utforskar egot, ying och yang för ett medvetet sinne.

Stephanie Pizzignacco

Podcastintervju med vinnaren av elitstyrkans hemligheter 2022, Stephanie Pizzignacco. Här får du lyssna in ett avsnitt kring anorexia, livet som elitgymnast, brandman och hur man bygger sin mental styrka för att ta sig igenom svåra utmaningar och rädslor i livet.

Henrik Wiman

Podcastintervju med psykologen och canceröverlevaren Henrik Wiman som tar med oss på ett öppet samtal kring all form av ångest och ångesthantering. Saknad mening, press och stress i vardagen kan leda till utanförskap, isolering och psykisk ohälsa. Här höjer lägstanivån.

Guidad meditation

En guidad meditation på svenska för muskulär avspänning. Avslappning, återhämtning och mental hälsa är en viktig del i livet, Patrik Lexell är mental tränare och med detta podcastavsnitt får du som lyssnar scanna in och lösa upp onödiga spänningar för att få mer energi och balans.

Samarbete och kontakt.

Vill du veta mer eller komma i kontakt med mig och podcasten ett medvetet sinne? Följ länkarna nedan så synkar vi. Jag ser fram emot att höra från dig!